Uključite se u proljetne aktivnosti KLOOZ-a! 

 

Dan otvorenih vrata Udruge CINAZ, četvrtak 3.4.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti  - CINAZ organizira Dan otvorenih vrata udruge, u četvrtak, 3. travnja 2014. Udruga poziva sve zainteresirane građane, posebice mlade, da posjete prostorije udruge (Trg Petra Zoranića 1) i informiraju se više o samom radu, aktivnostima i uslugama koje pružamo. To će također biti i prilika se prijavite na naše nadolazeće radionice u travnju i svibnju i uključite u mnoge aktivnosti. Istog dana će volonteri udruge CINAZ na različitim lokacijama u gradu dijeliti promotivne letke sa najavom događanja u klubu mladih KLOOZ za travanj.

Dođite, informirajte se, i uključite se u aktivnosti udruge CINAZ!

Otvorenje izložbe stripa, utorak 8.4., 19.00h

Izložba stripa polaznika radionice stripa koja se održala u siječnju u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ. Cilj radionice je bio obučiti mlade polaznika u samostalnom stvaranju stripovskog projekta. Rezultat radionica su kratki stripovi po tri A3 stranice, koji u sebi obuhvaćaju temeljna znanja kreiranja stripa, kao i stripovske teorije, na temu suvremenih ovisnosti.  Na izložbi ćemo predstaviti i tiskano izdanje stripa.

Izložba će se moći razgledati do 7.6. radnim danima od 9.00-13.00 h i od 17.00-21.00 h.

 strip 2

 

Književna večer sa Stašom Aras, srijeda 9.4., 18.00 h

U sklopu književnih događanja pod nazivom 'KNJIŠKA POSVUDUŠA' u srijedu 9.4. u 18.00 h će se ispred KLOOZ-a održati književna večer s pjesnikinjom Stašom Aras, aktivnom članicom književne udruge zadarskih pisaca –ZaPis, koja će čitati pjesme i ulomke iz dužih i kraćih proza. Cilj ove manifestacije je potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri koja mogu biti mjesta zabavnog i ugodnog druženja. Svake večeri dijelimo nagrade izdavačke kuće Fraktura. Uz to, najvjerniji posjetitelj književnih događanja će na kraju osvojiti prestižnu titulu prve zadarske KNJIŠKE POSVUDUŠE sa osvojenim unikatnim kipićem ručne izrade.

Prijave za radionicu glazbene kulture!

Radionica glazbene kulture je namijenjena svima onima koji žele naučiti nešto više o različitim aspektima glazbe, te da prodube svoje znanje o glazbi. Prvi dan bit će posvećen glazbenim pravcima od antike pa sve do 21. stoljeća. Brojni kompozitori, glazbena djela, instrumenti, te glazbeni oblici bit će predstavljeni pomoću raznih slušnih primjera, glazbenih videa i slika. Drugi dan bit će posvećen glazbi koja je najviše obuhvatila 20. stoljeće, a to je pop glazba i jazz. Treći dan promatrat ćemo glazbu kroz njena sociološka i filozofska stajališta, te će se pričati o estetici glazbe. Četvrti dan bit će posvećen ulozi glazbe u našim životima, zašto je ona bitna i što se s njom sve može. Kao bitan čimbenik glazbe, tu će biti predstavljena muzička terapija kao alternativna znanost koja pomaže u liječenju raznih bolesti.

Četverodnevna radionica će se održavati 24.4., 25.4., 28.4. i 29.4. s početkom u 19.30h. Predviđeno trajanje radionice su dva školska sata. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu do 24.4. sa svojim osobnim podacima na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ. Radionicu će voditi mlada Zadranka Barbara Barić, apsolventica studija muzikologije na Univerzitetu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Grazu (Universität für MusikunddarstellendeKunst, Graz).

Prijave za radionicu keramike!

Cilj ove radionice je povezivanje s energijom zemlje koja se budi u proljeće i izražavanje osobnih osjećaja i doživljaja u glini. Uvodni razgovor kratko informira polaznike radionice o samom materijalu i potiče ih na razmišljanje o mogućnostima njegove obrade. Na raspolaganju su bijela i crvena glina, a za rad je potrebna dobra volja i malo mašte. Jednodnevna radionica će se održati u ponedjeljak 14.4. u 18.00 h. Radionicu će voditi Nika Petrović, studentica slikarstva i skulpture na privatnoj umjetničkoj akademiji u Ljubljani. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu do 14.4. sa svojim osobnim podacima na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom 'radionica keramike' ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ.