Pogledajte plan aktivnosti za razdoblje od 01.11.2017. do 31.10.2018.

Info centar

          Projekt prvog lokalnog Info centra za mlade Zadar udruge CINAZ pokrenut je sa ciljem informiranja i educiranja mladih te utjecanja na unapređenje kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom Zadar

Kompletan program u potpunosti je bespatan, a namijenjen je mladima između 15 i 30 godina. Osim organiziranih grupnih aktivnosti, rad uključuje i individualna savjetovanja i informiranja putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili osobnim dolascima u prostor Info centra.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH, a provedba traje od 01.11.2017. do 31.10.2018. Ured Info centra za mlade Zadar nalazi se na adresi Trg Petra Zoranića 1, u sklopu Providurove palače, a uredovno radno vrijeme je od ponedjeljka do srijede u periodu od 08-16 sati, te četvrtkom i petkom od 13 do 21 sat.

Kalendar događanja:

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv islamofobije i religijske netolerancije 12.12.2017.

Razvijanje multikulturalnosti i tolerancije te zaštita prava mladih pripadnika nacionalnih manjina.

Radionica pisanja projekta za program Erasmus+: Razmjena mladih / prosinac 2017.

Aktivni mladi te osobe i organizacije koje rade s mladima će naučiti kako pripremiti kvalitetan projektni prijedlog za natječaj u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1, Razmjena mladih.

Informiranje mladih uz Bibliobus Gradske knjižnice Zadar / prosinac 2017. – listopad 2018.

Podizanje informiranosti mladih iz ruralnih područja Zadarske županije i otoka o projektima i mogućnostima europske mobilnosti za mlade, zapošljavanja, educiranja i stručnog usavršavanja i ostalim područjima interesa mladih.

Radioemisija-informativni kutak / prosinac 2017. – listopad 2018.

Tjedna informativna emisija u suradnji s HRT radio Zadar u cilju pravovremenog prenošenja informacija široj ciljanoj populaciji mladih.

Radionica „Moj prvi posao“ / siječanj 2018.

Mladi će biti osposobljeni za aktivno traženja posla te će se utjecati na svijest sudionika o mogućnostima koje im pruža dobra priprema kako bi se istaknuli na razgovoru za posao.

Putopisno predavanje „Couchsurfing-totalno drugačije putovanje!“ / siječanj 2018.

Poticanje mladih na mobilnost i upoznavanje stranih kultura te informiranje o mogućnosti putovanja s niskim financijskim budžetom.

Predavanje „Work and travel USA“ / siječanj 2018.

Informiranje studenata o mogućnostima rada ljeti u SAD-u u sklopu radnog programa „Work and Travel USA“.

Predavanje „Besplatni studij u Danskoj“ / siječanj 2018.

Informiranje mladih o mogućnostima kvalitetnog obrazovanja kroz besplatni studij u Danskoj, samom procesu prijave kao i životu u Danskoj.

Predavanje „Info mama“ / veljača 2018.

Podizanje razine informiranosti mladih trudnica, žena i parova koji planiraju proširenje obitelji o njihovim obvezama, pravima i mogućnostima koje im po zakonu u Republici Hrvatskoj pripadaju.

Radionica „Moj izbor“ / veljača 2018.

Učenici će biti bolje informirani o prednostima profesionalnog usmjeravanja, važnosti realne samoprocjene, te se upoznati s različitim kategorijama profesionalnih interesa i odgovarajućim radnim mjestima, portalom e-usmjeravanje i biti potaknuti na promišljanje o vlastitim profesionalnim interesima.

Predavanje „Studij u inozemstvu-Velika Britanija i Nizozemska“ / ožujak 2018.

Informirani budućih studenata o pravima i mogućnostima studiranja u inozemstvu te povlasticama koje imaju kao građani EU.

Predavanje „Erasmus cafe“ / ožujak 2018.

Informiranje studentske populacije za proces prijave na studentsku razmjenu u sklopu Erasmus+ natječaja u ožujku 2018.

Interkulturalne večeri s Erasmus studentima / ožujak i travanj 2018.

Promicanje multikulturalnosti u lokalnoj zajednici i upoznavanje lokalnog stanovništva s Erasmus studentima i stranim kulturama.

Radionica Dron-novinarstva / travanj 2018.

Polaznici će se, premijerno u Hrvatskoj, upoznati s najsuvremenijim oblikom novinarstva te podići vlastito znanje, sposobnosti i svjesnost o budućnosti medijske tehnologije., prednostima, mogućim zlouporabama i medijskim manipulacijama.

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih 17.4.2018: Predstavljanje Europskih snaga solidarnosti

Upoznavanje mladih s novom inicijativom Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za volontiranje mladih i rad na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.

Manifestacija „Dani dobrih veza“: Radionica „Kako biti odrasla osoba u ljubavnoj vezi?“ / travanj 2018.

Ciklus radionica „Dani dobrih veza“ sa ciljem prevencije nasilja među mladima, poticanja nenasilnog rješavanje sukoba  i razvijanja asertivnosti u komunikaciji.

Manifestacija „Dani dobrih veza“: Radionica „Jesam li u toksičnoj vezi?“ / travanj 2018.

Prevencija različitih oblika nasilja među mladima posebice psihološkog koji se često ne prepozna, poticanje nenasilnog rješavanje sukoba  i razvijanje asertivnosti u komunikaciji.

Manifestacija „Dani dobrih veza“: „Kako se zauzeti za sebe u bliskim odnosima?“ / travanj 2018.

Poticanje nenasilnog rješavanja sukoba, razvijanja asertivnosti u komunikaciji i prevencije nasilja u  mladenačkim vezama.

Manifestacija „Dani dobrih veza“: Radionica „Kako biti svoj majstor/terapeut?“ / travanj 2018.

Razvoj odgovornosti za vlastito mentalno zdravlje, prevencija poremećaja mentalnog zdravlja,  unaprjeđenje i zaštita mentalnog zdravlja kod mladih.  

Radionice financijske pismenosti / svibanj 2018.

Polaznici će steći osnove financijske pismenosti i naučiti kako odgovorno upravljati vlastitim financijama.

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze 31.5.2018.

Integracija socijalno isključene skupine mladih u lokalnu zajednicu, povećanje razine informiranosti mladih o bolesti multiple skleroze, te uključivanje i informiranje poslodavaca o zapošljavanju mladih osoba s invaliditetom.

Radionica prirodne paste za zube / lipanj 2018.

Informiranje mladih o prednostima i dobrobitima izrade prirodne kozmetike od prirodnih sastojaka za cjelokupno zdravlje i očuvanje okoliša.

Radionica „Vještine poslovne komunikacije“ / rujan 2018.

Polaznici će unaprijediti verbalnu i neverbalnu (pisanu) poslovnu komunikaciju te povećati kompetenciju za aktivno traženja posla.

Obilježavanje kampanje „Time to Move“ 2018. / listopad 2018.

Informiranje i poticanje učenika i studenata na uključivanje u programe međunarodne mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa s ciljem stručnog usavršavanja, rada i volontiranja u inozemstvu.

Vodič po Zadru za studente / listopad 2018.

Upoznavanje mladih s kulturnom i povijesnom baštinom Grada Zadra te informiranje u cilju lakšeg snalaženja u gradu, namijenjeno prvenstveno studentima koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske ili država.

Dramska radionica „Gledaj, slušaj, osjeti!“ / listopad 2018.

Razvijanje profesionalnih vještina mladih umjetnika i mladih kulturnih djelatnika. Polaznici će steći uvid u osnove glume i umjetničko-scenskog izražavanja te biti potaknuti na kreativno izražavanje i kulturno stvaralaštvo.

slika 4

*aktivnosti se provode u sklopu projekta Info centra za mlade Zadar Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.