Ispis

U sklopu izvannastavnog i izvanškolskog programa udruge CINAZ, u petak, 2.ožujka održana je kreativna radionica „quilling“ tehnike s učenicima Osnove škole Šime Budinić. Učenike je s vještinama kreativnog rolanja papira ili umjetnošću stvaranja dizajniranih ukrasa papira upoznala najpoznatija quilling majstorica u Hrvatskoj, Zadranka Branka Miletić.

 

Kreativna „Quilling“ radionica u Osnovnoj školi Šime Budinić

„Quilling“ tehniku obilježava rezanje papira u trake koje se potom savijaju, rolaju te na razne načine oblikuju, a koristi se pri ukrašavanju čestitki, slika, kutija, izrade nakita, zidnih dekoracija i dr. Radionica se sastojala od laganog uvodnog dijela (prezentiranja „quilling“ tehnike uz primjere), samostalnog rada (izrađivanje čestitki) te prezentacije „quilling“ radova voditeljice.

 Kreativna „Quilling“ radionica u Osnovnoj školi Šime Budinić

Quilling radionica

Grupa od 16 učenika pod nazivom „Mali poduzetnici“ su pokazali veliku zainteresiranost i motivaciju za izradom kreativnih čestitki u quilling tehnici posebno uzimjaući u obzir da se radionica održala u petak nakon nastave od 13.10h do 15h.

Quilling radionica

 

Quilling radionica Quilling radionica

Ova aktivost je nastavak uspješne suradnje CINAZ-a s Osnovnom školom Šime Budinić koja provodi izvannastavu aktivnost „Učenje za poduzeništvo“ pod vodstvom prof.Nade Nekić. Ovim putem Udruga CINAZ poziva sve škole zainteresirane za suradnju i održavanjem sličnih izvannastavnih aktivnosti da se jave na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Izvananastavni izvanškolski program Udruge CINAZ se provodi uz podršku Upravnog odjela za društvne djelatnosti Zadarske županije.