CINAZ realizira izvannastavne i izvanškolske aktivnosti u suradnji sa zainteresiranim osnovnim i srednjim školma Grada Zadra i Zadarske županije. Program se provodi uz podršku Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

Udruga CINAZ od svog osnutka 2003. realizira izvannastavne i izvanškolske aktivnosti u suradnji sa zainteresiranim osnovnim i srednjim školama Grada Zadra i Zadarske županije. Program se provodi uz redovitu podršku Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije. Ciljevi programa su zaštita prava i interesa djece i mladih uz prevenciju utjecaja medija u suvremenom društvu, razvoj životnih vještina i građanskih kompetencija i poticanje kvalitetnijeg osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih. Program se uklapa u program Građanskog odgoja i obrazovanja. Ciljani korisnici su učenici srednjih škola, a krajnji korisnici su roditelji, stručno razvojna služba i nastavničko osoblje škola.