Započela je velika europska kampanja "Time to Move" !

 

#TimeToMove2019 #TTM2019 #eurodesk #CINAZ

Otkrij kako doživjeti Europu.

 
Sudjeluj u aktivnostima Time to Move i informiraj se o mogućnostima za studiranje, volontiranje i rad u inozemstvu.

                                     #TimeToMove2019 #TTM2019 #eurodesk #CINAZ

Velika Eurodeskova kampanja „Time to Move“ u listopadu će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja. CINAZ se uključuje u obilježavanje kampanje zajedno s 20 hrvatskih gradova organizacijom informativnih i promotivnih aktivnosti.

 

Velika europska kampanja „Time to move“ održat će se u listopadu u svim zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj će se u sklopu kampanje od 1. do  31. listopada održati raznovrsni događaji u više od 20 gradova. Kampanja se održava 6. godinu zaredom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje, u organizaciji Eurodeska, informacijske mreže Europske komisije koja mladima pruža informacije o njihovim mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani (www.eurodesk.eu).

Glavni je cilj kampanje doprijeti do mladih osoba, prvenstveno u manjim sredinama, kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada kako bi uz pomoć nekog od programa lakše pronašli svoje mjesto u društvu.

Događanja u hrvatskim gradovima osmislile su i organizirale udruge članice hrvatske mreže multiplikatora Eurodeska odnosno 17 organizacija koje u 15 županija provode programe za mlade. Koordinator je Eurodesk - informacijska mreža Europske komisije, čiji centar u Hrvatskoj djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 Udruga CINAZ će kampanju obilježiti kroz različite aktivnosti usmjerene učenicima srednjih škola i studentima u Zadru s ciljem informiranja o mogućnostima mobilnosti mladih i podizanja vidljivosti Erasmus+ i Eurodesk programa za mlade. U Gimnaziji Franje Petrića, 25.10.2019.(18:20h), održat će se "Putopisno predavanje: Sjedinjene Američke Države", o osobnom (studentskom) iskustvu mlade Zadranke u S.A.D.-u. Druga aktivnost je " Eurodesk Treasure Hunt" ili "Potraga za blagom" koja će se održati 24.10.2019. u suradnji sa studentskom organizacijom ESN Zadar s početkom u 16h na Trgu Pet bunara. Aktivnost će uključiti Erasmus studente iz različitih zemalja koji će se upoznati s važnim lokacijama u Zadru rješavajući zanimljive zagonetke i izazove, ujedno i promovirajući studentsku mobilnost i program Erasmus+ putem fotografija i video zapisa. Svi sudionici dobivaju „Time to Move“ promotivne materijale kao nagradu (platnenu torbu, naočale za sunce-UV400 Cat3 zaštita) te informacije o radu CINAZ-a, zadarskom Eurodeskovom multiplikatoru.

Ostale naše promotivne aktivnosti i nagradne igre pratite putem facebook stranice: Info centar za mlade Zadar

 

#TimeToMove2019 #TTM2019 #eurodesk #CINAZ

Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na višejezičnoj web stranici www.timetomove.info, gdje je moguće pretraživati i događaje u hrvatskim gradovima.

 

#TimeToMove2019 #TTM2019 #eurodesk #CINAZ #ESNZadar