Studijski posjet francuske organizacije "Sac Au Dos"

 

 

Mladi iz organizacije "Sac Au Dos" iz francuskog grada Merville posjetili su Gradsku vijećnicu i udrugu CINAZ u Zadru, 15. 11., gdje su se upoznali s radom naše udruge i kluba mladih KLOOZ.

DSC 0128

Organizacija ili kuća mladih "Sac Au Dos" (u slobodnom prijevodu - ruksak, torba) je centar za mlade koji prima oko 100-ak obitelji, 300-ak djece, 150-ak tinejdžera (od 13 – 17 godina) i 50-ak mladih ljudi od 17 do 25 godina. Potiču socijalnu uključenost mladih, vode brigu o tome što mladi žele, odnosno organiziraju brojne aktivnosti za mlade, kao što su sportske aktivnosti te prenošenje znanja i vještina od starijih ljudi, kao što je, primjerice šivanje.

Udrugu CINAZ i klub mladih KLOOZ predstavili su Morana Rogić, voditeljica i koordinatorica udruge, te dr. sc. Patrik Levačić, voditelj šahovske radionice i suradnik u inicijativama suradnje. Osim članova udruge CINAZ, dobrodošlicu u Gradskoj vijećnici su im poželjeli i Anita Gršan Martinović, voditeljica odjela za međunarodnu suradnju Grada Zadra, te Svjetlana Pera, prof. francuskoga jezika i likovne umjetnosti.

DSC 0133

 

*Više slika možete pogledati ovdje