Morna RogićRođena 1985. u Zadru. Diplomirala je engleski jezik i književnost i sociologiju na Sveučilištu u Zadru 2009. Uspješno je obranila diplomski rad iz kognitivne lingvistike na temu 'Konceptualna metafora u političkom govoru, analizirajući američki politički diskurs i politički govor dvojice američkih predsjednika Georga Busha i Baracka Obame, pod mentorstvom prof.dr.sc Danice Škare.

Tajnica i koordinatorica Udruge za iznannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ od 2011. Od školske godine 2011./2012. postala je koordinatorica stručno nacionalnog projekta 'Deset dana bez ekrana' u osnovnim školama diljem Republike Hrvatske. Projekt se uklapa u školski kurikul prevencije ovisnosti i vještine komuniciranja, i implementirala  ga je dosad u šest osnovnih škola diljem RH , uključujući po prvi put škole na otocima. Projekt se nastavlja u svakoj novoj školskoj godini. Vodila je projekt javnog rada 'Prevencija suvremenih ovisnosti'  2012. uz potporu HZZ-a u trajanju od 4 mj. Morana je pokrenula inicijativu i napisala projekt i program prvog kluba mladih u Zadru KLOOZ (engl.clues) namijenjen organiziranju slobodnog vremena mladih u Zadru kojeg je odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih RH 2012. U sklopu kluba pokrenula je i prvu Info točku za mlade koja će se baviti kvalitetnim informiranjem mladih. Uz vođenje kluba mladih vodi edukacije za volontere, radionice za suvremene ovisnosti, umjetničke radionice, književne večeri.

U sklopu projekta „Empowerment toward equal opportunities“ kojeg je vodila Info zona iz Splita u partnerstvu s udrugom Cinaz iz Zadra, Argonautom iz Murtera i udrugom Zvono iz Belišća, a koji je dio većeg europskog projekta „Grassroots Europe-for local wellbeing“ kojeg financira Open Society Institute iz Budimpešte, vodila je PR projekta (promotivni materijali, snimanje dokumentarca i prijevod). Projekt je bio namjenjen formiranju Info točaka diljem RH u kojem je sudjelovalo 15 udruga mladih s područja Slavonije i Dalmacije.

Sudjelovala je na mnogim nacionalnim i međunarodnim treninzima osposobljavanja za rad s mladima, seminarima, konferencijama, debatama, TV emisijama. Bavi se još i prevođenjem stručne literature. Hobiji su joj izrada nakita i modnih dodataka.

Publikacije:

- Suautorica knjige 'Tamna strana ekrana' u izdanju TIVA tiskare i Udruge CINAZ, Tiva Tiskara Varaždin, 2012

- Prevoditeljica knjige "Anarhizam, Prosvjedi, Odgoj" autora dr.sc. Zlatka Miliše an engleski jezik: Anarchis-Protests-Upbringing: Anarchistic implications in student protests and upbringing, Lambert Academic Publishing, Saarsbrucken, 2011

- Prevoditeljica  (još neobjavljene) knjige "Šok današnjice: UPOZORENJA" prof.dr.sc Zlatka Miliše na engleski jezik, 2012


OSPOSOBLJAVANJE

24.10.2012 – 26.10.2012  Šibenik

„Mogu li i ja biti mentor?“ trening osposobljavanja za mentore u Inicijativama mladih u sklopu programa 'Mladi na djelu', organzator: Agencije za mobilnost i programe EU (Zagreb).

25.10.2012 .- 3.10.2012  Pirovac

Jimmy-Youth Information Mediator, trening osposobljavanja za voditelje Info točaka i početnike u radu informiranja i savjetovanja mladih, agencija ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency, Luxembourg (Luxembourg)

25.9.-29.9.2012. Belišće

'PR and Visibility' trening namjenjen podizanju vidljivosti lokalnih organizacija.

 

13.3.12 – 21.3.12 Novi Sad (Srbija)

Međunarodni trening osposobljavanja "Volunteers' Centres - active youth in communities" namijenjen razvijanju vještina u volonterskom menadžmentu i razvoju volonterskih programa u zajednicama. Organizator: Centar za neformalno obrazovanje i cjeloživotno učenje Srbije

15 Feb 12 - 19 Feb 12 Predeal (Rumunjska)

'Appetiser-introduction to international youth work', uvod u međunarodni rad s mladima i program Mladi na djelu

organizator: Rumunska Nacionalna agencija ANPCDEFP

23 Nov 12 - 25 Nov 11 Slavonski brod

Nacionalni trening osposobljavanja Uključi se! – aktivno sudjelovanje mladih i program Mladi na djelu,  namijenjeno osobama aktivnim u radu s mladima na području sudjelovanja mladih i predstavnicima savjeta mladih. Organizator: Agencija za mobilnost i programe EU (Zagreb)