Klub mladih KLOOZ i Info centar za mlade Zadar najavljuju događanja za studeni!

 

KLOOZ

Radionica „Kako se uspješno predstaviti na engleskom jeziku?“

job picture

Što navesti u životopisu? Kojim redoslijedom? Koje izraze koristiti? Kako prevladati pravopisne i gramatičke greške? A kako još sve to učiniti na engleskom jeziku i konkurirati na stranim tržištima?

Ako i vi imate pitanja o tome kako napisati kvalitetan životopis (i kako načiniti verziju na engleskom jeziku), odgovore potražite u klubu mladih Klooz (u Udruzi Cinaz, Trg Petra Zoranića 1) – na radionici pisanja životopisa (na engleskom jeziku).Na radionici ćete dobiti upute što napisati, kako te u kojem formatu, a zatim ćete, uz pomoć voditeljice radionice, prevesti svoje životopise na engleski jezik (u duhu engleskog jezika).

Nemojte gubiti vrijeme s aplikacijama poput google prevoditelja, koje mogu prevesti riječ, ali ne i kontekst rečenice i teksta – dođite na radionicu i kreirajte dokument koji će Vam biti od trajne vrijednosti!

Radionica će se održati u četvrtak 13. studenog 2014., u prostoru Udruge Cinaz, od 17.30 do 18.45 sati. 

 

''Decoupage'' radionica

Klub mladih KLOOZ organizira „Decoupage“ radionicu u utorak, 25. studenog 2014., u 18.00 sati.

Salvetna tehnika ili ''decoupage'' je vrlo jednostavna i popularna tehnika dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja. Može se koristiti za ukrašavanje svih materijala uključujući drvo, porculan ili svijeće. Polaznici će naučiti kako od dekorativnih salveta uz malo mašte mogu od  starih, odbačenih predmeta dobiti prekrasne, unikatne stvari koje mogu sačuvati, pokloniti i pretočiti ovu tehniku u stalan ili povremeni hobi. Radionica će se ponoviti ovisno o interesu polaznika.

 

INFO CENTAR ZA MLADE ZADAR

Predavanje „Ne budi stranac u vlastitom gradu“

LICM 01Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira ciklus predavanja uz šetnju gradom pod nazivom „Ne budi stranac u vlastitom gradu“. Predavanja su namijenjena studentima iz drugih gradova koji su tek došli u Zadar, ali i svim mladima u dobi od 15 do 30 godina koji žele saznati više o staroj jezgri grada; njegovim kulturno-povijesnim spomenicima, bogatoj kulturnoj baštini, Kalelargi, trgovima, crkvama, palačama, parkovima i turističkim atrakcijama grada Zadra.

Prvo predavanje održat će se u četvrtak, 13. studenog s početkom u 15.00 sati, a sudionici se imaju priliku upoznati sa najznačajnijim trgovima, ulicama i crkvama grada Zadra!

Sve upite za više informacija i prijave s osobnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa i broj mobitela) možete poslati na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., zatim na mobitel: 095 537 3897, ili se jednostavno obratiti u Info centar za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača).

Predavanja se organiziraju u suradnji s Hrvatskim ferijalnim i hostelskim savezom, i Udrugom turističkih vodiča Donat, Zadar.

 

Predavanje "Mediji i reklame-koliko su nam važni?"

Koliko je jak utjecaj medija u suvremenome društvu? Na predavanjima pod nazivom „Mediji i reklame: koliko su nam važni?“ svi zainteresirani imaju priliku upoznati se s primjerima medijskih manipulacija, naučiti kako ih prepoznati, te kako se kvalitetno informirati i koja su njihova prava.

Prvo predavanje na kojem će biti riječi o primjerima i manipulaciji u medijima započinje u utorak, 18. studenog u 18.00 sati.

Drugo predavanje, na kojemu će se prezentirati i raspravljati o zakonima i propisima o pravima građana i medija održat će se u četvrtak, 20. studenog s početkom u 18.00 sati. Predavanja se održavaju u prostorijama udruge CINAZ (Providurova palača).

Svrha ovih predavanja je upoznavanje i informiranje mladih ljudi o manipulaciji medija, te o pravima medija i potrošača. Predavanje će voditi Valentina Grbić, prof.

 

​*Sve aktivnosti Info centra za mlade Zadar i kluba mladih KLOOZ provode se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.​