Informiraj se i zaštiti od AIDS-a!

 

aids-schleifeInfo centar za mlade Zadar u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar i Frenky barom obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

U ponedjeljak, 1. prosinca 2014., u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, svi zainteresirani mladi mogu u Info centru za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1) od 9 do 15 sati potražiti informacije o AIDS-u, doznati kome se obratiti za pomoć ili savjet, te saznati gdje i kako se besplatno i anonimno testirati na HIV.

U kafiću „Frenky Bar“ (Varoška ulica 3) svi zainteresirani mogu cijeli dan uzeti informativne letke o AIDS-u uz prezervative. Isti informativni letci će se dijeliti ispred studentskog kluba „Božo Lerotić“ i Info točke Udruge CINAZ u DHM-u od 12 sati.

Cilj Info centra za mlade Zadar je informirati i educirati mlade o različitim područjima njihovog interesa, a među njima je i područje zdravstvene zaštite i reproduktivnog zdravlja. Kroz obilježavanje ove akcije na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a želi se informirati mlade o AIDS-u, podići svijest lokalne zajednice o HIV infekciji, te istaknuti važnost prevencije u prenošenju spolno prenosivih bolesti.

Link na tv spot iz HIV kampanje: https://www.youtube.com/watch?v=vhOC6WqVVBk

Više o AIDS-u i o ovoj akciji možete pronaći na blogu.

dan borbe AIDS