Događanja u prosincu u klubu mladih KLOOZ i Info centru za mlade!

 

KLOOZ

RADIONICA IZRADE ''DREAMCATCHERA''

Snovolovke ili ''dream catchers'' potječu iz indijanske kulture gdje se vjerovalo da takav predmet 'hvata' naše snove i vizije; loše ostaju u mreži, a dobre propušta u vaš um i redovito je ukrašen drvenim perlicama ili perjem ili drugim posvećenim ukrasima. Polaznici će naučiti kako izraditi snovolovku na različite načine u različitim tehnikama od jednostavnijih do složenijih oblika. Radionica će se održati u četvrtak, 11. prosinca u 19h u klubu mladih KLOOZ.

RADIONICA IZRADE BOŽIĆNIH UKRASA

bozic.ukrasi2

Ususret božićnim blagdanima klub mladih KLOOZ organizira radionicu izrade božićnih ukrasa, 18. i 19. prosinca od 18h.

Polaznici će na radionici naučiti kako od prirodnih materijala i malo mašte napraviti zanimljiv, unikatan i kreativan božićni dekor. Predmeti sa radionice će se darovati u humanitarne svrhe.

 

Broj polaznika za obje radionice je ograničen, a prijaviti se mogu mladi u dobi od 15-30 godina na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom na ime radionice i svojim osobnim podacima (ime i prezime, godina rođenja, email adresa i telefonski kontakt). 

 

 

 

 

INFO CENTAR ZA MLADE ZADAR

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA BORBE PROTIV AIDS-a

U ponedjeljak, 1. 12. 2014. lokalni Info centar za mlade Zadar uspješno je proveo akciju u sklopu obilježavanja Svjetskog dana protiv AIDS-a. Info centar je u svojim prostorijama od 9 do 15 sati pružao informacije korisnicima zašto je bitno testirati i štititi se, te redovito odlaziti na preglede kod liječnika, bez obzira na prisutnost znakova bolesti. Informiranje se odvijalo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar i kafićom "Frenky bar". Informativni letci  s prezervativima dijelili su se u kafiću "Frenky bar" i ispred Studentskog kluba Božo Lerotić. Više informacija o AIDS-u i ovoj akciji možete pronaći i na našemu blogu.

PREDAVANJE O PRAVIMA MLADIH

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, u srijedu, 10.12.2014., lokalni Info centar za mlade Zadar poziva sve zainteresirane na druženje uz predavanje na temu „Prava mladih - što trebam znati?“. Osnovni cilj ovoga predavanja jest informiranje mladih o pravima, zakonima, i kaznenim postupcima; Zakon o prekršaju protiv javnog reda i mira, Zakonu o najmu stana, te o neopravdanoj osudi i neutemeljenom uhićenju. Više informacija o tome ovdje.

PREDAVANJE O SUVREMENIM OVISNOSTIMA - OVISNOSTI BEZ DROGA

Znate li dovoljno o suvremenim ovisnostima i njihovim posljedicama? Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (koji traje od 15. studenog do 15. prosinca), Info Centar za mlade Zadar Vas poziva na interaktivno predavanje 'Suvremene ovisnosti', koje će se održati u petak, 12. prosinca u 18 sati u prostorijama udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača). Nasilničko ponašanje, ovisnost o klađenju, neselektivno konzumiranje medijskih sadržaja – internet, mobitel, TV, ovisnost o hrani i izgledu (pretilost, anoreksija, bulimija), nekontrolirano kupovanje, kleptomanija samo su neki od primjera u ogromnom nizu suvremenih ovisnosti. Suvremene ovisnosti se nazivaju još i ovisnostima bez droga i većina ih je društveno uvjetovana, odnosno konzumerističkim društvom u kojem živimo. Kroz brojne primjere, uz raspravu i druženje, posjetitelji će se na predavanju moći upoznati sa činjenicama o ovisnosti, razviti kritičko razmišljanje o štetnim posljedicama koje nose, te će dobiti i primjerak knjige 'Tamna strana ekrana' (Miliša, Zlatko i suradnici). Predavanjem se želi potaknuti mlade na zdrav stil života u lokalnoj zajednici, posebice u predblagdansko vrijeme kada se sve više potiče i utječe na konzumeristički mentalitet građana.

*Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj dolazak za predavanja Info centra potvrde putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 DSC 1681

*Sve aktivnosti lokalnog Info centra za mlade Zadar i kluba mladih KLOOZ provode se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.​