Dva uspješna zadarska projekta u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih, financirani od MZOS-a

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je prošle školske godine (2013./2014.) financiralo dva projekta Udruga sa zadarskog područja, koje se bave izvaninstitucionalnim odgojem.  Oba projekta „Deset dana bez ekrana“ i „Umjetnost demokracije“ uspješno su provedeni.

U Gradskoj knjižnici u Zadru, u Multimedijalnoj dvorani, 15. prosinca 2014.  u 15:00, Mala filozofija i CINAZ prezentirati će dva navedena uspješna projekta.

Udruga  za  izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ će predstaviti svoj jedinstveni i nacionalno prepoznatljiv projekt Deset dana bez ekrana, kojeg uspješno provodi u osnovnim školama diljem Hrvatske od 2008. godine.

 DDE logo 01. jpgU sklopu projekta udruga je do sada  objavila  priručnik za provedbu projekta, knjigu „Tamna strana ekrana“ te najnoviju, dvojezičnu, brošuru na hrvatskom i engleskom jeziku, u sklopu provedbe projekta „Deset dana bez ekrana - deset dana drugačijeg gledanja“ u školskoj godini 2013./2014., pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH. U brošuri smo predstavili kako osnovnoškolska djeca sa sela i iz grada koriste medije (prema rezultatima istraživanja provedenog u školskoj godini 2013./2014.), te smo obrazložili zašto smatramo da je važno razvijati medijske kompetencije (u osnovnoj školi).

Svim zainteresiranim djelatnicima i predstavnicima škola, publikacije su dostupne besplatno, a moći će ih dobiti i na predavanju u Gradskoj knjižnici Zadar.

Više informacija o projektu možete potražiti na ovdje.

 

Udruga Mala filozofija predstaviti će rezultate projekta „Umjetnost demokracije“, koji je proveden u Obrovcu, Dalju i Sinju. U sklopu projekta održane su i tri građanske akcije, u kojima je promoviran Obrovac kao turistička destinacija, sagrađeno vježbalište (street workout) u Dalju, te su organizirani događaji s ciljem skupljanja sredstava za obnovu knjižničnog fonda Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju.

U sklopu predstavljanja projekta prezentirati ćemo evaluaciju i rezultate projekta te brošuricu „Umjetnost demokracije 2013./2014.“

www.petit-philosphy.com