O rock glazbi, antistres terapiji i pisanju eseja!

 

Može li rock glazba biti put ka toleranciji?

rock icm 01

 

Info centar za mlade Zadar u suradnji s Udrugom „Mala filozofija“ organizira predavanje uz okrugli stol na temu „Može li rock glazba biti put ka toleranciji?“

Predavanje uz raspravu na temu „Može li rock glazba biti put ka toleranciji?“ održat će se u četvrtak, 22.1.2015s početkom u 18 sati u prostorijama Info centra za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača). Ulaz je besplatan.

Voditelj radionice je dr.sc. Bruno Ćurko, s Instituta za filozofiju, član Udruge CINAZ i osnivač Udruge “Mala filozofija“.

 

 

 

Prijavite se na radionicu i oslobodite se stresa!

Jeste li znali da neka znanstvena istraživanja pokazuju da je 90% svih oboljenja nastaje kao posljedica stresa? Ili da je čak 78% ljudi na radnom mjestu svakodnevno pod stresom? Ili da se 50% studenata osjeća umorno i iscrpljeno?

radionica antistres terapija 01

Lokalni Info centar za mlade Zadar poziva sve mlade da se prijave na besplatnu radionicu „Antistres terapija“. Radionica će se održati u tri termina; 28., 29., i 30. siječnja s početkom u 18 sati, u prostorijama Info centra za mlade Zadar.

Budući da je stres u današnje vrijeme jedan od najraširenijih ljudskih problema te ga je gotovo nemoguće izbjeći, važno je otkriti kako ga smanjiti ili spriječiti stresne događaje. Postoji cijeli niz savjeta koje nam stručnjaci pružaju kako bismo se bolje oslobodili stresa, kao što su npr. redovite tjelovježbe, zdrava prehrana i redovito planiranje aktivnosti, ali postoje i metode pomoću kojih se možemo trenutačno sloboditi stresa. Koje sve pristupe i tehnike opuštanja možemo i sami primjenjivati kod kuće, te kako se uspješno nositi sa stresom možete doznati u Info centru za mlade Zadar na radionicama pod nazivom „Antistres terapija“ !

Prijave (zbog ograničenog prostora) ili upite za više informacija možete izvršiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefona: 023/315-673, ili pak osobno u Info centar za mlade Zadar. Prijava treba sadržavati osobne podatke: ime i prezime, e-mail, broj telefona i godinu rođenja.

 

 

 

Radionica pisanja eseja u KLOOZ-u!

Radionica je namijenjena svim mladima koji žele razviti svoju vještinu pisanja, te posebice maturantima koji se pripremaju za državnu maturu iz hrvatskog jezika. Ciljevi radionice su: naučiti razlikovati vrste tekstova; kroz primjere i vježbu naučiti kako stvoriti koncept i razraditi 'priču'; razviti sposobnost razlikovanja bitnog od suvišnog; shvatiti značenje motiva u kreativnom pisanju; naučiti kako grafički oblikovati tekst - koji su osnovni dijelovi teksta; usvojiti gramatičke zakonitosti te razviti vještinu kreativnog pisanja u skladu s individualnim sposobnostima i interesima.

Besplatna radionica od dva školska sata će se održati u utorak 27.1.2015. u 18h u klubu mladih KLOOZ. Broj polaznika je ograničen, a prijaviti se možete  sa svojim osobnim podacima do 26.1. na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

*Aktivnosti Info centra za mlade Zadar i kluba mladih KLOOZ provode se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.