Upoznajte se s osnovama novinarstva i novinarskom umijećem!

 

Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira novinarsku radionicu! Radionica je besplatna, a održat će se u prostorijama Info centra za mlade 11., 18. i 25. veljače od 18 do 20 sati.

Info centar za mlade Zadar poziva sve mlade (u dobi od 15 do 30 godina) da se prijave na besplatne novinarske radionice koje će se održavati srijedom od 18 do 20 sati, u Info centru za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1., Providurova palača). Prva radionica započinje 11. veljače 2015. Cilj novinarske radionice je svladavanje načela novinarskog umijeća, upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim, te elektroničkim medijima. Polaznici će se upoznati s osnovama novinarskog izražavanja i naprednim pisanjem za medije kroz grupni pristup i individualne zadaće. Dio radionice i praktičnog rada će se posvetiti nekim posebnim temama – od kratke povijesti novinarstva do etike slobodne riječi i odgovornosti novinara koji imaju značajnu ulogu u zajednici. Voditelj radionice je Nenad Vertovšek.

Teme:

  1. Osnove novinarskog izražavanja i tehnologije posla - od vijesti i bilješke do komentara i kolumne
  2. Što je stvarnost i znamo li što čitamo/gledamo/slušamo?
  3. Što je događaj i kako napisati/kreirati dobar tekst/prilog?
  4. Etika i odgovornost novinara – novin(ar)ske manipulacije
  5. Simulacija izvještavanja

Prijavu je potrebno izvršiti slanjem osobnih podataka (ime i prezime, godina rođenja, e-mail i broj telefona) na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili osobnim dolaskom u Info centar za mlade Zadar.

Dobrodošli su i početnici, oni s iskustvom, te svi koje zanima novinarstvo!

reporter