je projekt Udruge CINAZ koji se provodi od 2012. godine uz podršku Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politku. To je prvi klub mladih u Zadru kojem je cilj poticanje aktivnog provođenja slobodnog vremena mladih, kreativnog stvaralaštva mladih, aktivnog sudjelovanje mladih u lokalnog zajednici te informiranje i educiranje mladih.

 

Pročitajte više o Klub mladih KLOOZ

Prvi lokalni informativni centar za mlade Zadar je projekt Udruge CINAZ pokrenut 2014. te zamišljen kao javni prostor dostupan svim mladima, s ciljem kvalitetnog informiranja i educiranja uz raznolik sadržaj. Projekt se provodi uz podršku Ministarstva za demografju obitelj, mlade i socijalnu politku.

CINAZ surađuje s osnovnom školom Šime Budinić u provedbi izvannastavne aktivnosti učenja za poduzetništvo te organizira aktivnosti za učenike polaznike pod nazivom "Mali poduzetnici" pod vodstvom profesorice Nade Nekić.

Projekt „Prevencija suvremenih ovisnosti i nasilja nad i među djecom i mladima“ se provodi od osnutka udruge uz podršku Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra.

Cilj projekta je razviti osviještenost o problemu ovisnosti i važnosti rane prevencije svih oblika ovisnosti (s posebnim naglaskom na ovisnosti o ekranima) i nasilja te unaprijediti kvalitetu života djece i mladih grada Zadra.

Cilj manifestacije je potaknuti nenasilno rješavanja sukoba i razvijanje asertivnosti u komunikaciji, prevencija nasilja u mladenačkim vezama i zaštita mentalnog zdravlja mladih. Provodi se u suradnji s Odjelom za psihologiju i Studentskim savjetovalištem Sveučilišta u Zadru od 2015. u srednjim školama Grada Zadra i Zadarske županije.

U sklopu provedbe programa „Klub mladih KLOOZ“, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ i Gradska knjižnica Zadar provode redovito od 2013. godine volontersku akciju „Mladi čitaju!“ s kojom obilježavaju nacionalnu kampanju za poticanje čtanja djeci naglas 'Čitaj mi!'.

je besplatni info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

Cinaz kao Eurodeskov multiplikator provodi Eurodesk program ood 2016. u suradnji s Agencijom za mobilnsot i programe EU. 

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/mladi/eurodesk/